torstai 10. maaliskuuta 2016

UKK Osa 7 - Minkä kokoisen varastokontin tarvitset?

<a href='http://www.freepik.com/free-vector/businessman-in-front-of-a-choice_765208.htm'>Designed by Freepik</a>
Designed by Freepik


Meiltä kysytään päivittäin apua sopivan varastokontin valitsemiseen. Jokainen tapaus on tietenkin erilainen ja yhtä selkeää ohjetta on vaikea antaa. Olemme koonneet tähän kuitenkin yleisimpiä vastauksia ja esimerkkejä kontin valinnasta.


Maatilan koneet suojaan


"Tarvitsen maatilalleni lisää varastotilaa työkoneille ja kulkuneuvoille. Mikä olisi paras ratkaisu?"

Yleisin ratkaisu on ostaa tai vuokrata 20' eli 6 m merikontti. Se on vesitiivis, paloturvallinen, pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu sinulle. Arvokasta kalustoa säilyttäessä muista pitää huoli, että kontissasi on lukolle suojakotelo! Suojakotelo on helppo tapa suojata kontti murtovarkailta ja se helpottaa myös vakuutusyhtiöiden kanssa toimimista mahdollisissa varkaustilanteissa - jos sitä ei ole, vakuutusyhtiöt yleensä vähentävät vakuutettavasta summasta n. 10%! Uusissa merikonteissa suojakotelo kuuluu vakiovarusteisiin.

Kodin irtamiston säilytykseen 


"Minulla on n. 45 m2 kokoinen kaksio ja minun pitäisi saada koko irtaimisto varastoon ulkomaan työkomennuksen takia. Millaisen ja minkä kokoisen kontin tarvitsen?"


Muuttotavarat konttiin
Normaali 20' (6 m) merikontti riittää sinulle. Siihen menee arviolta n. 40-55 m2 kokoisen asunnon irtaimisto, riippuen siitä, onko tavara muuttolaatikoissa vai irrallaan. Yhteen muuttolaatikkoon mahtuu tavaraa arviolta n. 1 m2 alueelta ja kontin lattiatasoon mahtuu laatikoita n. 45 kpl, minkä lisäksi niitä voidaan pakata useita päällekkäin.

Mikäli varastointia tehdään myös talvella ja sinulla on paljon lakkapintaisia huonekaluja, tauluja tai tekstiilejä, suosittelemme eristettyä konttia. Eristekontissa sisälämpötila on korekampi kuin peruskontissa eikä heittele yhtä paljoa, lisäksi kosteutta muodustuu vähemmän. Kosteuden kertymisen ehkäisemiseksi meiltä löytyy myös tehokkaita kosteudenpoistotuotteita.

Kun vesivahinko yllättää


"Asunnossamme tapahtui vesivahinko ja tarvitsemme pikaisesti tavaroillemme säilytystilaa, jotta remontti voidaan aloittaa. Asumme 120 m2 omakotitalossa, kuinka ison kontin tarvitsemme?"

Ehdottaisin kahta 20' (6 m) merikonttia tai yhtä 40' (12 m) merikonttia. Kahden kontin etuna on helpompi käytettävyys, mikäli teidän tarvitsee ottaa sieltä tavaraa usein pois. Isomman, 12 m, kontin perältä on hankala hakea esineitä jos se on pakattu täyteen. Talvikäyttöön suosittelemme eristettyä konttia (ks. vastaus edelliseen kysymykseen).

Työkalut suojaan työmaalla 


"Rakennamme omakotitaloa ja tarvitsemme työmaalle työkaluvaraston, jossa työkalut ovat säältä ja murtovarkailta suojassa."Pienet kontit (6', 8', ja 10') sisäkkäin
Omakotitalojen ja muiden talonrakennusprojektien yhteydessä nopein ja näppärin varastontitila saadaan pienillä konteilla, joiden yleisimmät koot ovat 6', 8' ja 10'. Ne mahtuvat pieneen tilaan ja niitä voidaan siirtää nopeasti vaikka trukilla paikasta toiseen. Varastokontit ovat erittäin kestäviä ja tarjoavat turvaa murtovarkailta. Arvokasta kalustoa säilytettäessä suosittelemme ottamaan konttiin myös lukon suojakotelon.


Puuttuuko tästä kirjoituksesta jotain olennaista tai haluatko lisää infoa? Jätä kommentti tai laita meille sähköpostia!

-------------

Kirjottaja

Jesse Mattson
MC Containers, Saksa
info@mccontainers.com
www.konttivuokraus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti