perjantai 22. joulukuuta 2017

Tapahtui kellotapulissa: Osa 7

Joulujuhlaan on aikaa vielä kaksi tuntia, ja väkijoukon pienimmät alkavat käydä levottomiksi.

- "Äiti, millon me päästään syömään ja tanssimaan kuusen ympärille…", yksi heistä valittaa.

Samalla kirkon pihaan kurvaa musta Volvo, josta astuu ulos rempseä herrasmies. Hän on Konttivuokrauksen toimitusjohtaja, Raffe.

- "Katsoin ikkunastani tapulin kelloa, joka näytti kuutta, joten lähdin kiireen vilkkaa ajamaan kohti satamaa ja juhlia. Juuri kun lempikappaleeni soi Radio Internationalilla, lähetys keskeyttettiin ja ilmoitettiin, että kello oli hajonnut. Jatkoin kuitenkin ajamista, koska olin jo sen verran lähellä satamaa", hän kertoo.

Mia selittää Raffelle kellon tarinan juurta jaksain.

- "Älä Mia murehdi, huolehdi sinä koristelut kuntoon, minä viihdytän sillä aikaa vieraitamme", sanoo Raffe, ja taputtaa Miaa selkään.

Jälleen on ilmassa joulun taikaa. Seläntaputus osuu nimittäin juuri oikeaan kohtaan. Kuin ihmeen kaupalla, noidannuoli on tipotiessään, ja Mia pääsee tositoimiin joulukoristelujensa kanssa. Raffe vie lapsukaiset sekä varttuneemman väen koko sataman kattavalle esittelykierrokselle, joka alkaa Konttivuokrauksen konttihallista, ja päättyy Merimieskirkolle kellon lähestyessä kuutta.

Kierroksen tullessa päätökseensä, Merimieskirkon on vallannut herkullinen jouluruoan tuoksu, ja koristelut ovat saamassa loppusilauksensa Mian laittaessa tähteä kuusenlatvaan.

- "Nythän sitä alettaisiinkin olla valmiita juhlimaan joulua!”, Mia riemuitsee helpotuksesta.

Bonngg!!! Jälleen kirkonkello kajahtaa, mutta nyt ei Miakaan ole tapulissa sitä soittamassa. Kuka ihme kelloa soittaa?

Edes raivokkain hirmumyrksy ei voisi saada raskasta kelloa inahtamaan, joten onkohan kenties tonttu päässyt livahtamaan tapuliin? Se selviää joulutarinamme grande finalessa jouluaattona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti