sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Tapahtui satamassa: Osa 8

Kello kajahtelee ja kirkko tärisee. Kajahduksen hiljetessä, tapulin portaikosta alkaa kuulua puhetta ja kolinaa. Juhlijat ihmettelevät, mitä kummaa oikein tapahtuu. Rappukäytävän ovi aukeaa, ja ulos astuu kaksi miestä.

- "Korjattu on!", tuulettaa toinen heistä.

Konttivuokrauksen Depot Manager Jami ja kiinteistövastaava Perahan ne siinä.

- "Just kun olin lähdössä kotoa tulemaan satamaan päin, huomasinkin kotisivuillamme ilmoituksen kellosta. Olin jo pukenut ulkovaatteet päälleni, joten päätin soittaa Peralle, että eiköhän osoiteta vähän joulumieltä lähdetä laittamaan kello kuntoon, hallistahan löytyy kaikki siihen tarvittava”, Jami sanoo.

- "Eipä tässä jouluateriaa odotellessa muutakaan tekemistä ollut, joten sanoin vaan, että ei kun menoksi! Satamassa vasta tajusimme, että eihän meillä ole edes avainta tapuliin, eikä kukaan avannut kirkon ovea, kun koputtelimme", Pera kertoo.

- "Voi ei, olen varmaan lauleskellut niin kovaa joululauluja täällä, etten ole kuullut koputusta. Raffe ja muut ovat taas olleet jossain päin satamaa kiertelemässä", harmittelee Mia.

- "Joo, ei siinä. Otettiin sitten Konttivuokrauksen kurottaja, ja nostettiin itsemme sillä tapuliin ulkopuolelta. Viisari vaan paikoilleen, ja kello on jälleen kuin uusi", jatkaa Pera. "Joko aletaan syömään?"

- "Joo!", huutavat kaikki yhteen ääneen.

Koreaksi katettu joulupöytä täyttyy herkkusuista, joululaulujen ja kynttilöiden luodessa tunnelmaa. Pöydästä löytyy kaikille jotakin, rosollista kinkkuun, ja Mia hakeaa pihalle tuodusta pakastekontista tarjolle viimeisetkin kalat sekä salaatit.

Yhtäkkiä joulu onkin muuttunut juhlaksi kaikille oululaisille ja kauempaakin saapuneille, ja kun Mia lukee ”Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto”, ei juhlaväki voi kuin huokailla hymystä. He olivat itse kukin saaneet kokea hyvän tahdon tuomaa rauhaa sekä iloa. Pieni poika nousee seisomaan, ja julistaa:

- "Kiitos Konttivuokraus, teidän ansiosta, joulu on pelastettu!”

Erittäin mukavaa joulua kaikille, ja toivotaan, että pääsette sen viettoon vähän vähemmällä kommelluksella, kuin me pääsimme! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti