torstai 14. heinäkuuta 2016

Pohjatyöt konttien asennuksessa

Kuinka valmistaudut vastaanottamaan kontin? 

 

Ostitko tai vuokrasitko kontin? Tässä kirjoituksessa käsittelemme konttien vaatimia valmisteluja ja annamme ohjeita niiden tekemiseen. Valmistelutyöt ovat pääsääntöisesti hyvin yksinkertaisia, mutta niiden laiminlyönti voi vaikeuttaa kontin käyttöä tai jopa vaurioittaa kontin rakenteita.

Mikäli olet tarvitset lisäinfoa, sinulla on kysymys konteista tai tarvitset kontteja, laita meille viestiä. Autamme mielellämme ja saat vastaukset nopeasti suoraan asiakaspalvelu-chatissamme www.konttivuokraus.fi

1. Valmistaudu auton ja kontin saapumiseen


Ensimmäinen asia, joka täytyy tehdä on varata tila kontille sekä sitä kuljettavalle ajoneuvolle. Sijoittamisen suhteen ota huomioon auton tarvitsema tila, jotta auto mahtuu kääntymään ja työskentelemään turvallisesti. Ennakkovalmisteluilla vältyt myös ylimääräisistä odotusajoista sekä mahdollisista lisäasennusmaksuilta. 

Muistisääntöjä
  • Onko alueella sähkölinjoja/puita/rakenteita jotka voivat estää auton ajamisen paikalle tai nostamisen kyydistä?
  • Mahtuuko auto kääntymään pihallesi ja pääseekö auto myös pois.
  • Tarkista maapohja - pehmeä maapohja voi tuoda ongelmia toimitukseen tai pahimmassa tapauksessa estää sen kokonaan. Tämä korostuu erityisesti kovien sadekuurojen jälkeen, jolloin maa on hyvin pehmeä.
Nosturiautolla kontti voidaan
saada jopa katoksen alle.
   

2. Valmistele kontin alusta


Kun kontin sijoituspaikka on päätetty, valmistellaan kontin alusta. Hyvin valmistelu alusta takaa, että kontti toimii suunnittellusti, vähentää kontin kulumista sekä lisää käyttömukavuutta. Valmistelujen laajuus riippuu sijoituspaikasta, sillä esim. asfalttipihalle tuleva kontti vaatii vähemmän valmistelua kuin mökille metsän reunaan sijoitettu kontti.

Muistisääntöjä
  • Kontin kulmien alle puutavaraa/vaneria/harkkoja tms., jotta kontti nousee hieman ilmaan ja hengittää paremmin. Kontin lattia on teräsrunkonsa ansiosta n. 12 cm maanpinnan yläpuolella, mutta ajan myötä kontti uppoaa maahan.
  • Kontin alustan tulee olla vaakasuora, sillä vinoon asennetun kontin käyttö voi olla epämukavaa tai jopa rikkoa kontin. Tämä on erityisen tärkeää toimistokonteissa, esittelykonteissa sekä konteissa jossa on erillinen käyntiovi. Vinoon asennetun kontin ovet eivät toimi/hajoavat vääntymisen vuoksi.


Kontin jalkojen asettelua epätasaiselle
alustalle levyjen ja vatupassin avulla

 

3. Ole vastaanottamassa konttia


Kun kontin sijoituspaikka on mietitty ja alusta valmis, edessä on enää kontin vastaanottaminen.
Toimitusten yhteydessä kysymme aina yhteyshenkilöä sekä puhelinnumeroa. Tämä siksi, että kuljettaja voi soittaa ennen toimitusta ja sopia tarkemman ajan. Tarkkaa kellonaikaa toimituksille on erittäin vaikea sano etukäteen, sillä asiaan vaikuttaa lukuisat asiat, mm. ruuhkat, viivästykset, ongelmat paikan löytymisessä. 

Olemalla itse paikalla tai järjestämällä henkilön toimituspaikalle vastaanottamaan konttia, takaat, että kontti saadaan varmasti oikealle paikalle suunnitelmien mukaisesti.

Mitä teen jos en ole itse paikalla tai en saa ketään paikalle?

Tiedämme, että aina ei ole mahdollista järjestää henkilöä toimituksen yhteyteen. Tässä tapauksessa merkitse kontin sijoituspaikka selkeästi, kerro asiasta etukäteen ja anna mahdollisimman tarkat ohjeet miten päin kontti tulee sijoittaa sekä mihin suuntaan ovet aukeavat. 

Hyvä muistisääntö: ”Kuvittele itsesti täysin uuteen paikkaan autolla ja sinun pitää ohjeiden perusteella laskea konttia pihalle.”


4. Erikoiskontit

 

Sähkö- ja viemäröintiliitännät

Sähköä ja vettä käyttävät kontit (esim. toimistokontit, saniteettikontit, kylmäkontit) vaativat hieman enemmän suunnittellua. Kontin sjoituspaikkaa valittaessa pitää huomioida sähköjen kytkennät (voimavirta) sekä viemäröinnit.

Sähkö- ja viemäröintiliitännät

 

Luvat

Yleensä ottaen kontit katsotaan tilapäisiksi varastoiksi, eikä erityisiä lupia tarvita. Voit kuitenkin lukea läpi aiemman, lupia koskevan blogikirjoituksemme.

Mikäli olet epävarma kontin sijoituksen ja pohjustuksen suhteen, ota yhteyttä meihin ja me autamme! Useamman kontin asennuksessa suosittelemme pohjatöiden valmistelujen tilaamista suoraan myyjältä konttien vuokraamisen yhteydessä.

Huomaatko jotain lisättävää tai muutettavaa kirjoitukseen? Laita meille sähköpostia!

-------------

Kirjottaja

Jesse Mattson
MC Containers GmbH
info@mccontainers.com
www.konttivuokraus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti