tiistai 14. helmikuuta 2017

Top 6 käyttökohteet konteille

On jälleen aika palata Konttivinkin pariin pienen tauon jälkeen! Hyvin usein ihmisiä askarruttaa, ketkä oikein vuokraavat/ostavat kontteja, ja mihin niitä käytetään. Asiakaskunta, kuten käyttötarkoituksetkin ovat monipuolisia. Rahtikäyttö painii omassa sarjassaan muiden käyttötarkoitusten yläpuolella, ja tässä kirjoituksessa käymme läpi kuusi sen jälkeen suosituinta kohdetta, joihin meiltä kontteja ostetaan tai vuokrataan.

1. Varastokäyttö

Kontit saadaan toimitettua haastavimpiinkin kohteisiin!
Rahtikäytön jälkeen suosituin käyttötarkoitus kontille on luonnollisesti varastointi, ja suosituin siihen käytettävä konttimalli 20' varasto-/merikontti. Yritykset vuokraavat niitä useimmiten työmaiden varastoiksi, yksityishenkilöt joko muuton tai remontin ajaksi, tai esimerkiksi vakituiseksi työkaluvarastoksi. Muuttoihin ja remontteihin otetaan yleensä 20' (6 m) tai 40' (12 m) DC-kontti, työkaluille ja muihin varastointitarpeisiin riittää monesti pienempikin 6', 8' tai 10' kontti.

Usein kontin kylkeen otetaan samalla myös Cargosorb-kosteudenkerääjät pitämään huoli, ettei kondensaatiosta syntyvä kosteus aiheuta ongelmia. Kaiken kokoiset kontit ovat myös eristettävissä, jolloin ne pitävät kosteuden ja kylmän loitolla. Kovemmilla pakkasilla tosin patteri on monien mieleen, etenkin jos kontin ovia joudutaan aukomaan paljon.

Kahdesta kontista rakennettu autokatos-/varasto.
Varastokontteja kysellään monesti myös autojen säilyttämiseen, esim. ottamalla konttien seinät pois ja yhdistämällä ne suuremmaksi tilaksi. Usein kuitenkin (tilan salliessa) päädytään ratkaisuun, jossa kaksi 20' konttia laitetaan "autotallin" seiniksi ja päälle rakennetaan katos. Tällä tavoin konttien varastotilan voi hyödyntää muuhun käyttöön, auton kuitenkin ollessa suojassa niiden välissä.


2. Toimistot

Toimistokontit elementissään.
20' toimistokontit ovat toisiksi suosituin konttimallimme. Kaikissa toimistoissamme on vakiona sähköistys, valaistus, lämmitys, ilmanvaihto sekä ikkunat, joten niistä saa huippuhelposti käyttövalmiin, lämpimän sekä edullisen lisätilan. Toimistokalusteet saa myös meiltä edullisesti, mikäli ei halua ostaa uusia lyhyemmän vuokrajakson takia.

Enimmäkseen toimistokontit menevät toimistokäyttöön. Mikäli yksi 15m2 tila ei riitä, useammasta kontista voidaan yhdistelemällä muodostaa suurempia tiloja. Toimistokäyttöön kontteja haluavat enimmäkseen lisätilan tarpeessa olevat yritykset, mutta välillä myös yksityishenkilöt vuokraavat niitä. Myös tapahtumiin vuokrataan kontteja väliaikaisiksi toimistoiksi.

3. Taukotilat

Huonekaluilla varustettu, kahdesta toimistokontista rakennettu
taukotilakokonaisuus.
Toimistokontteja käytetään myös paljon taukotiloina esimerkiksi työmailla. Toimistoja saa varustettuna WC:llä, suihkuilla sekä minikeittiöillä, tehden niistä hyvin käytännöllisiä tähänkin käyttötarkoitukseen. Toisinaan niitä vuokrataan myös tilapäiseksi asutustilaksi, esim. turvapaikanhakijoille.

Ei myöskään ole lainkaan tavatonta nähdä toimistokonttia vaikkapa pukukoppi- tai ensiapupistekäytössä. Eri käyttötarkoituksiin on saatavilla tietysti myös tarvittavat huonekalut ja muut lisävarusteet, joilla toimistokontin saa muokattua mieluisekseen.

4. Jääkaappi-/pakastinkäyttöön

Pakastekontteja laivalla Oulun satamassa.
Pakaste-/kylmäkontit ovat myös todella haluttuja ympäri vuoden, mutta etenkin kesä on kylmäkontille ruuhkaista aikaa. Marjanpoimijat käyttävät niitä marjojen säilömiseen ja tapahtumat/festivaalit jääkaappikäytössä. Varsinkin syksymmällä, metsästysseurat vuokraavat niitä lihojen roikuttamiseen. Joulun aikaan kysyntä on kovaa joulukinkkujen ja muiden sesonkituotteiden kylmäsäilytykseen.

Kautta vuoden kysyntää on paljon myös elintarvikkeiden lisävarastoiksi kauppoihin ja ravintoloihin. Toisinaan niitä kysytään myös spesifimpiin tarkoituksiin, kuten tuhohyönteisten eliminoimiseen huonekaluista. Mikäli tietää hyvissä ajoin tarvitsevansa tiettyyn aikaan pakastekonttia, suosittelemme samantien varaamaan kontin. Monesti kesän ja joulun aikaan varsinkin ihmiset, jotka eivät ole olleet ajoissa liikenteessä, huomaavat olevansa pulassa, sillä kaikki meidän (ja muiden) pakastekontit ovat toisaalla menossa.

5. Tapahtumat

Lasikontti videolähetyskäytössä
YlexPopissa Oulun Torilla
Kesän tullen, myös tapahtumakontit ovat suosionsa huipulla. Jo alkukeväästä suurin osa malleistamme on ennakkoon varattu kesän rientoja silmällä pitäen. Terasseiksi levitettävät olut-/kahvilakontit vuokrataan kahvin, ruoan ja juomien tarjoiluun.

Lasi- ja kokokylkiaukeavat (Side doors) kontit vuokrataan pääasiassa näyttely-, neuvottelu-, popup tai esittelytarkoituksiin, joskin ne käyvät mainiosti myös esim. juontokopeiksi urheilutapahtumiin. Lasi- sekä kokokylkiaukeaville konteille on myös talvisin käyttöä, niitä vuokrataan esimerkiksi messuille näyttelytiloiksi tai vaikka revontulien katseluun lämpimästä käsin. Lasikontteja on käytetty myös loistavalla menestyksellä erinäisiin taideprojekteihin, esim. syksyllä valoinstallaatioihin tai videoiden projisointitarkoituksiin.

6. Saniteettitilat 

Saniteettikontti monella herkulla.
Saniteettikontteja vuokrataan paljon saniteettikäyttöön esim. putkiremonttien ajaksi, tai työmaille taukotilojen kaveriksi. Saniteettikontteja on saatavilla yksinkertaisesta, kaksikoppisesta 8' WC:stä aina 20' konttin, johon kuuluu useampi wc-koppi, pisoaareja sekä pesytymistilat. Vaihtoehtoisesti otetaan kontti, jossa on sekä toimisto-/taukotilat, että saniteettipuoli.


Todettakoon toistamisiin, että konteista on todellakin moneksi, eivätkä käyttökohteet suinkaan rajoitu pelkkiin työmaavarastoihin tai merirahteihin. Kannattaa käydä tutustumassa laajaan valikoimaamme kotisivullamme ja lukea aiempia Konttivinkki-kirjoituksia, mikäli kaipaa lisää käyttöideoita. Jos sinulla on jokin oma näkemys kontin käytöstä, ota rohkeasti yhteyttä - tyhmää ideaa ei ole, ja olemme aina hyvin kiinnostuneita keksimään ratkaisuja hulluimpienkin konttivisioiden toteuttamiseksi!


---
Kirjoittaja:
Hannu Tarvainen
Oulun Konttivuokraus Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti