torstai 3. maaliskuuta 2016

UKK Osa 6 - Mitä minun pitää tietää konttien maantiekuljettamisesta?Usein kysyttyjen kysymysten kuudennessa kirjoituksessa kerromme eri kuljetusmuotojen eroavaisuuksista maantieliikenteessä. Pyrimme hieman avaamaan konttikuljetuksiin käytettäviä vaihtoehtoja antaaksemme lisätietoa vaikkapa verrattaessa tarjouksia eri kuljetusmuodoista.

Suomen sisällä konttikuljetukset tehdään pääosin maanteitse, kun taas esim. Saksassa rautatie/maantie on yleinen yhdistelmä konttien siirtämiseen.

http://www.korsu.fi/kuljetuspalvelut/konttikuljetukset/
Sideloader-toimitus. Kuva:Korsu Oy,Lähde:www.korsu.fi

Sideloader-toimitus

Sideloader-toimituksissa auto voi itse nostaa kontin kyytiin ja laskea sen maahan ilman lisäkalustoa. Auto "pudottaa" kontin kuljettajan puolelle auton viereen, mutta ei voi nostaa konttia kauemmas vrt. nosturiauto. Sideloader-toimitushinnat sisältävät aina kontin maahanlaskun.

Kun tilaat konttikuljetuksen, mieti ennakkoon mahtuuko auto ajamaan toimitusosoitteeseen ja pudottamaan kontin alas. Mieti myös miten päin haluat kontin ovet, jotta auto osaa ottaa kontin suunnitellusti kyytiin (ovet hyttiin päin / taaksepäin). Mikäli kontin sijoituspaikalle ei voida ajaa autoa, pyydä nosturiautokuljetus.

Nosturiautotoimitukset

Hiab, eli nosturiautotoimituksissa kontti toimitetaan autolla, jossa on varusteena oma nosturi. Auto voi nostaa kontin itse kyytiin ja laskea sen suunniteltuun paikkaan.

Nosturiautokuljetuksissa kontin sijoittamiselle on enemmän vaihtoehtoja, sillä kontti voidaan laskea tarkemmin auton viereen. Yleinen nostokyky autoissa on 3-6 metriä, mutta tarvittaessa toimistus voidaan tehdä isomalla nosturiautolla.

Lavetti/"vapaasti auton päällä" -toimitus

Lavettitoimituksissa käytetään termiä "vapaasti auton päällä", eli hintaan ei kuulu kontin pudottaminen maahan. Toimituksissa tarvitaan aina erillinen nostokalusto paikalle, sillä autoja ei ole varustettu nostomahdollisuudella.

Lavettikuljetukset ovat edullisempia kuin nosturiauto- tai sideloader-toimitukset, sillä autoja on saatavilla enemmän eikä toimitus vaadi nostoja tai ylimääräistä työaikaa.


VL-kiskoilla varustettu merikontti.

Vaihtolava/koukkuvetotoimitus

Vaihtolava/koukkuvetotoimituksia voidaan tehdä konteille, joihin on asennettu vaihtolavakiskot ja/tai koukkuveto. Kontit otetaan ajoneuvon perästä kyytiin auton omalla nostolaitteistoilla. Auton päältä laskeminen tapahtuu myös ajoneuvon perästä.
Puuttuuko tästä kirjoituksesta jotain olennaista tai haluatko lisää infoa? Jätä kommentti tai laita meille sähköpostia!

-------------

Kirjottaja

Jesse Mattson
MC Containers, Saksa
info@mccontainers.com
www.konttivuokraus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti