tiistai 19. huhtikuuta 2016

UKK Osa 9 :Kontin osto vai vuokraus - Kumpi sopii minulle?

Usein kysyttyjen kysymysten toiseksi viimeisessä kirjoituksessa käsittelemme aihetta, jota jokainen kontin hankintaa suunnitteleva miettii - "ostanko vai vuokraanko kontin?".

Yhtä valmista vastausta aiheeseen ei ole, mutta avaamme aihetta esimerkkien ja hyvien "muistisääntöjen" kautta.

Milloin kontti kannattaa vuokrata ?

 

Määrä-/väliaikainen tarve

Lasikontti menossa
tilapäisesti vuokralle
Konttitarpeen ollessa väliaikainen, vuokraus on hyvä vaihtoehto. Vuokraamisen etuna on vaivattomuus sekä nopeus - kontti tuodaan sovittuna aikana paikalle ja haetaan tarpeen loputtua pois

Et myöskään tarvitse suurta pääomaa kontin hankintaan, sillä maksat vain kuukausittaisen vuokran. Vuokraamalla saat esim. liiketoimintaasi tarvittavat kontit nopeasti käyttöön vain murto-osalla niiden hankintahinnasta, eikä sinun tarvitse huolehtia kontin sijoittamisesta tai jälleenmyynnistä tarpeen päätyttyä.

Vuokratessa sinun ei myöskään tarvitse huolehtia konttien huoltamisesta tai ylläpidosta, sillä ne kuuluvat vuokraan (paitsi käytöstä johtuvat viat/rikkoontumiset).

Toimistokontti työn alla
Erikoiskonttien suhteen vuokraaminen on usein ostamista kustannustehokkaampa sekä nopeampaa, johtuen niiden korkeasta hankintahinnasta ja saatavuudesta. Esim. tehdastyönä rakennettavien lasikonttien tai toimistokonttien toimitusaika voi olla useita viikkoja.

Yleisiä vuokrauskohteita:
- Rakennustyömaat ja työmaakohteet
- Tapahtumat
- Projektiviennit
- Lisätilan tarve, esim. sesonkituotteet
- Muutot ja vesivahingot

Milloin kontti kannattaa ostaa?

 

Lisävarastotilaa toimittamassa

Pitkäaikainen/jatkuva tilantarve

Jos konttitarpeesi on pitempiaikainen/jatkuva, kannattaa harkita kontin ostamista. Kontin ostaminen on hyvä vaihtoehto, kun konttitarve ei ole projektiluonteinen ja kontin tarvitsema tila löytyy omasta takaa. Esim. lisävarastotilat maatiloille tai teollisuusalueille.

 

Erikoinen käyttökohde

Mikäli tarvitset konttia johonkin muuhun kuin kuljettamiseen tai varastointiin, ostaminen on usein hyvä vaihtoehto. Erityisesti ostaminen kannattaa, jos kontti on todella "kuluttavassa käytössä" (vaikkapa paloharjoitukset) ja tulee todennäköisesti vaurioitumaan. Vuokrakonttien perusperiaate on palauttaa kontit siinä kunnossa, kuin mitä ne ovat vuokran alkaessa, joten korjaustyöt voivat nousta vuokran yhteydessä ostamista kalliimaksi jos kontti on vaurioitunut.


Erikoiskäyttö ja modifiointi

Kontin teippausta
Mikäli tarvitset modifoitua konttia, joka eroaa merkittävästi perusmalleista (esim. lisäovet, teippaukset), on kontin ostaminen monesti ainoa vaihtoehto. Modifoinnit tehdään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden pohjalta eikä vuokrakäyttö pääsääntöisesti näinollen ole järkevää vuokraajalle tai vuokranantajalle.

----

Kirjottaja

Jesse Mattson
MC Containers, Saksa
info@mccontainers.com
www.konttivuokraus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti