tiistai 26. huhtikuuta 2016

UKK Osa 10 : Konttien lisävarusteetUsein kysyttyjen kysymysten blogisarjan viimeinen osio käsittelee konttien lisävarusteita sekä muutamia esimerkkejä konttien käyttökohteista.


Vaihtolavakiskot (vaijeri- ja koukkutartunta)

Vaihtolavakiskot asennettuna 20' varastokonttiin
Varasto- ja merikontteihin asennetaan joskus vaihtolavakiskot (VL) joko vaijerinostolla tai vetokoukulla, jolloin kontin siirtelymahdollisuudet lisääntyvät. Lisävarustelun jälkeen konttia voidaan käsitellä vaijeri- tai koukkutartunnalla varustetuilla autoilla, eikä siirtämiseen tarvita sideloader-/nosturiautoa.

Asennus voidaan tehdä tehtaalla valmiiksi uusiin kontteihin, tai lisätä jälkikäteen sekä uusiin että käytettyihin kontteihin. Vaihtolavakiskojen asentaminen käy nopeasti (yleensä 1-3 päivän sisällä tilauksesta) ja niihin on saatavilla asennusvalmiita paketteja yleensä suoraan varastosta. Sopivat konttimallit ovat 20' varastokontit (mukaan lukien bulkki-, Open Top-, kylkiaukeavat ym. mallit).  

Emme suosittele vaihtolavakiskojen asentamista toimistokonttehin, sillä asennus sekä siirtäminen asennuksen jälkeen voi vahingoittaa kontin rakennetta ja pahimmassa tapauksessa tehdä kontin lähes käyttökelvottomaksi. Yleisiä ongelmia asennuksen jälkeen ovat  mm. ovien ja ikkunoiden toiminta sekä kontin rungon vääntyminen.

Käyntiovi

20' varastokontti käyntiovella
Meri- ja varastokontteihin voidaan asentaa erillinen käyntiovi käytön helpottamiseksi. Yleinen ratkaisu on asentaa kontin pitkälle sivulle ovi jos kontti on puhtaasti varastokäytössä tai kulkeminen pariovien kautta ei ole mahdollista. Asennukset voidaan tehdä sekä uusiin, että käytettyihin kontteihin ja saatavilla on erikokoisia ovivaihtoehtoja. Suosittelemme käyntioveksi paloturvallista teräsovea, joka on turvallinen ja kestävä ratkaisu kaikissa olosuhteissa.

Kontin jalat

Erilaisia jalkoja kontteihin
Kontteihin on saatavilla erilaisia jalkoja, joiden avulla kontti voidaan nostaa maan yläpuolelle käytön ja lastauksen helpottamiseksi. Tarpeeseen sopiva malli riippuu aina käyttökohteesta ja tarvittavasta nostokorkeudesta.

Käyttökohteita

  • Messuosastot
  • Tapahumat
  • Lastauslaiturit 
  • Kontin lastaus


Käyntiportaat lasikonttiin valofestivaalilla

Portaat

Kahteen tasoon tai jalkojen päälle asennettavien konttien käyttämiseen tarvitaan lähes aina portaat. Portaita löytyy eri mallisina ja niitä voidaan lisäksi tehdä mittatilaustyönä vastaamaan asiakkaan toiveita.

 

 

 

 

 

Säilytysratkaisut

Varastointikäyttöön tulevat kontit voidaan varustella erilaisilla säilytysratkaisuilla. Esimerkkiratkaisuja ovat rengashyllyt, teräshyllyt, työkalukaapit, vaaterekit ja asennustasot.  Varusteluja on myös mahdollista saada sekä vuokrattaviin kontteihin, että täysin mittatilaustyönä rakennettuina kontteina.


Sähköistys ja valaistus 

Sähköistys ja valaistus roskakatoskontissa
Kontteja on mahdollista sähköistää ja saada valmiiksi asennetulla valaistuksella. Valmiiksi asennettuun pakettiin kuuluu tavallisimmin kaksi kattovalaisinta, kytkin, kaksi pistokepaikkaa, sulakerasia sekä voimavirtaliitin kontin ulkopuolelle. Asennukset voidaan tehdä kontin koosta riippumatta. Varsinaisen asennuksen tulee suorittaa aina koulutettu sähkömies jotta työnlaatu sekä turvallisuus voidaan taata.Puuttuuko tästä kirjoituksesta jotain olennaista tai haluatko lisää infoa? Jätä kommentti tai laita meille sähköpostia!

-------------

Kirjottaja

Jesse Mattson
MC Containers, Saksa
info@mccontainers.com
www.konttivuokraus.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti